Mindful Ouderschap wordt gegeven door Amra Hajdo-Milasinovic en bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur.

Deze Mindful Ouderschaps cursus is bedoeld voor ouders die merken dat het soms moeilijk is om met rust en aandacht bij je kinderen te zijn. Omdat er ook zoveel andere dingen zijn die de aandacht vragen: drukke baan, zorg voor anderen, huishouden of financiële zorgen lijken al je tijd en energie op te slurpen totdat er niets of weinig overblijft voor je kinderen.

Of misschien heeft jouw kind extra aandacht of zorg nodig en het voelt alsof je die niet of niet genoeg geeft. Het blijkt in praktijk dat mindfulness oefeningen heel goed kunnen helpen om de onrust weg te nemen en aandacht beter te leren focussen, zodat je die ook beter en doeltreffender kan geven.

Deze bijeenkomsten zijn een cadeautje voor jezelf en je kind. Het geeft jouw kinderen een ontspannen ouder die kan laten zien hoe het leven is, zelfs als het even tegen zit.

Daarbij krijg je ook mindfulness oefeningen die je met je kinderen kan doen. Kinderen komen er door tot rust en leren met meer aandacht te leven. Aandacht kunnen richten is belangrijk voor het leervermogen, omgaan met stress en het contact met anderen.

Voor wie?

  • Je hebt te weinig momenten voor jezelf in alle drukte rondom de kinderen. Of…
  • Jij bent op zoek naar handvatten om je kind te leren meer rust in zichzelf te vinden. Of…
  • Je kind heeft last van concentratieproblemen, onrust, driftbuien, weinig zelfvertrouwen of moeite met slapen. Of…
  • Je kind heeft de Mindfulness training gedaan en je wilt graag leren wat je daar samen mee kan doen.

De training is voor alle ouders met kinderen in de leeftijd tussen 0 en 18 jaar. Het is niet noodzakelijk om al een mindfulnesstraining gevolgd te hebben, het mag uiteraard wel.

Voor degenen die de mindfulness training al gevolgd hebben, is deze cursus zeker niet ‘dubbelop’ maar geeft juist verdieping en verbreding in het kader van ouder-zijn.

Wat kun je verwachten?

Na de workshops merken ouders dat:

  • Het wordt zachter in het gezin.
  • Je kan weer op en top genieten van je kinderen, bijzonder zoals ze zijn.
  • Je voelt je rustiger.
  • Je kind is rustiger en krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Jullie zullen minder impulsief reageren.
  • Kind kan zich beter concentreren.

Praktische informatie:

Na je aanmelding ontvang je een inschrijfformulier;  na het invullen en terugsturen van het formulier is je deelname definitief. Voor de cursus begint heeft iedere deelnemer een (telefonisch) kennismakingsgesprek met de trainer. Daarin krijg je nadere informatie over de cursus en is er gelegenheid tot vragen stellen.

Bijeenkomsten

De cursus bestaat uit 4 workshops van 2 uur, die gegeven worden in kleine groepen (maximaal 8 deelnemers) en dynamisch en interactief van aard zijn.

Kosten

De kosten bedragen € 190,– inclusief cursusmateriaal.