Binnen ons centrum voor mindfulness geven wij ook mindfulness voor kinderen. Veel kinderen hebben last van concentratieproblemen, zijn onrustig en slapen slecht. Mede door alle prikkels in hun leven en sociale netwerk, weten ze zich soms met moeite staande te houden. Door kinderen al jong te leren dat mindfulness helpt bij het ontstressen, stabiliseren en leren aardig te zijn voor henzelf en naar anderen, zal dit ook een zeer positief effect hebben op de algehele gemoedsrust en innerlijke balans van uw kind.

Waarom mindfulness voor kinderen?

De training mindfulness voor kinderen in Alphen aan den Rijn helpt kinderen beter om te gaan met stress, concentratieproblemen, prestatiedruk op school, angst, sombere gevoelens en piekeren. Een kind dat in balans is, leert beter, reageert minder impulsief, heeft meer controle over (negatieve) emoties en vindt betere oplossingen voor bestaande problemen.

Little boy sitting calm on the solitade sea beachOm zichzelf goed staande te kunnen houden in deze tijd is het voor het kind prettig als hij/zij in staat is te ontspannen en vaardigheden kent om ‘een hoofd vol gedachten’ tot rust te kunnen brengen. En dat kan getraind worden!

Tijdens de mindfulness training voor kinderen, leren kinderen hun aandacht te sturen en ervaren een grotere bewustwording van hun emoties en lichaam waardoor zij betere met de spanning en stress van het leven kunnen omgaan.

Bewezen effectief

Er is al veel onderzoek naar de werkzaamheid van mindfulness gedaan, waaruit bleek dat het bij veel verschillende klachten verlichting kan opleveren, zoals stemmingsklachten, angstklachten, pijnklachten, verwerkingsproblemen, aandachts- en concentratieproblemen en gedragsproblemen.

Maar ook kinderen zonder bijzondere (gezondheids)klachten kunnen veel van mindfulness profiteren; het beter kunnen sturen van je aandacht en het aannemen van de open en accepterende houding die zo kenmerkend is voor mindfulness, maken dat je beter om kan gaan met lastige gevoelens en gedachten, met stress en ongemakken, met schooldruk en lastige sociale situaties.

Voor wie

Er is een training voor kinderen van 4 tot 8 jaar en van 8 tot 12 jaar. De training mindfulness voor kinderen is een achtweekse training van 1 uur per week.

De voordelen voor uw kind

Waarom zou deze mindfulness training voor uw kind geschikt zijn?

 • U kind slaapt sneller in en slaapt beter
 • Beter omgaan met sombere buiten en angstgevoelens
 • Mindfulness geeft uw kind meer zelfvertrouwen
 • Mindfulness geeft meer innerlijke rust
 • Gevoelens beter te leren (her)kennen
 • Beter kunnen handelen van negatieve gedachten
 • Beter leren ontspannen in moeilijke situaties

Uw kind wordt uitgenodigd om ervaringen te delen en thuis te oefenen. Daarbij krijgt uw kind wekelijks een werkblad mee naar huis, zodat u met uw kind thuis elke dag even kunt oefenen.  Ook bestaat er voor ouder de mogelijkheid om mee te doen met een viertal workshops over mindful ouderschap.

Praktische informatie

Kosten

De kosten van de training mindfulness voor kinderen in Alphen aan den Rijn bedragen 215 euro, inclusief werkmateriaal en een (telefonisch) kennismakingsgesprek.

Inbegrepen bij de training:

 • Acht lessen van 1 ur per week, inclusief al het cursusmateriaal.
 • Het boek van Eline Snel “Stilzitten als een kikker” met een oefen-CD.
 • Elke week een brief voor de ouders met de inhoud van de les en huiswerk.
 • Twee (telefonische) gesprekken met ouders: een intake (15 a 20 minuten) en een tussen- of nabespreking (30 minuten).

Waar en wanneer

U kunt uw kind online inschrijven voor de training mindfulness voor kinderen. Voor startdata zie onze agenda.

De training wordt gegeven door Amra Hajdo-Milasinovic.