Susan Engelhardt – Geeft mindfulnesstraining aan groepen en
individueel

Ik werk als communicatieadviseur, ben getrouwd en moeder van 2 jonge kinderen. In 2013 kwam ik in aanraking met mindfulness, toen ik op aanraden van mijn coach de achtweekse mindfulnesstraining heb gevolgd. De training bracht mij meer rust en leerde mij beter loslaten in de drukte van alledag. Daarmee is mijn mindfulness beoefening gestart, samen met een bewustwordingsproces om meer mijn hart te volgen.

In de loop van de tijd ben ik daardoor steeds meer de dingen die ik leuk en belangrijk vind in de praktijk gaan brengen. Ik geef nu naast mijn reguliere werk ook workshops, bijvoorbeeld over stress. In het voorjaar van 2017 heb ik de basisopleiding tot mindfulnesstrainer afgerond. In 2018 heb ik de vervolgopleiding afgerond. Beide opleidingen volgde ik bij het Centrum voor Mindfulness in  Amsterdam. Met de afronding van mijn opleiding ben ik gecertificeerd minfulnesstrainer (categorie 1). Daarmee voldoe ik aan de voorwaarden voor vergoeding die zorgverzekeraars stellen.

Wat ik zo waardevol vind aan mindfulness is het leren zijn met wat er is, het loslaten van het streven of strijden. Het creëren van ruimte voor een bewuste keuze en niet langer leven op de automatische piloot. Mindfulness helpt me om elke dag, elk moment weer open in te gaan, zonder oordeel of verwachting. Ik vind het fantastisch om anderen te mogen begeleiden op hun pad naar meer bewustwording en te helpen bij hun mindfulnessbeoefening.